ICR3ATE | Digital Makers Lab

We bevinden ons in een fascinerend tijdperk. Ontwerp en productie worden door nieuwe technologieën en prijsdaling steeds toegankelijker. Het zijn niet langer gevestigde industrie partijen met grote R&D laboratoria, budgetten en complexe fabrieken die met innovatieve producten en services komen.

 

Nee, het is ook het tijdperk van de makerDe initiatiefnemer die zich niet laat tegenhouden door forse investeringen, grote ontwikkelprojecten en uitgebreide R&D faciliteiten.

We richten ons op nieuwe Makers, innovatieve MKB, Maakindustrie en corporate Digital Transformation

De high tech startups, startup incubators, het klein zakelijk MKB, professionele makers, modelmakers, creatieve makers, productontwikkelaars, conceptontwikkelaars, uitvinders en kunstenaars. En meer. Wij zijn professioneel, maar zeker niet kieskeurig. De ontwikkeling en productie van innovatieve technologische producten en services is binnen bereik gekomen van de individuele professional en het MKB én is niet meer te stoppen.

Kenmerken van smart industry

Doordat productontwikkeling in handen is gekomen van een grote markt van kleinzakelijke bedrijven en professionals, is er een enorme globale concurrentie ontstaan. Door deze concurrentie is er een groeiende behoefte aan rapid prototyping en flexibiliteit in ontwikkelkosten.

Nieuwe makers kunnen zich de risico’s van tijd en kosten niet veroorloven die gelden in het huidige aanbod van ingenieursbureaus, contract R&D bedrijven en labs. Bovendien zijn ze door de bescheiden schaal niet in staat zelf de noodzakelijke R&D faciliteiten te creëren.

Zij hebben een one-stop-shop prototype werkplaats nodig waar meerdere disciplines worden geïntegreerd en zelfstandig kan worden gewerkt. Tegelijkertijd moet een succesvolle ontwikkeling en de daarop volgende productie worden versterkt met een zakelijk netwerk.

ICR3ATE vervult deze behoefte door met de startup een one-stop-shop aan te bieden waar een professionele maker alle faciliteiten, expertise en zakelijke contacten vindt om zelfstandig een functioneel prototype te ontwikkelen.

Faciliteiten

ICR3ATE | Digital Makers Lab biedt high tech startups, startup incubators, ZZP’ers, het MKB, professional makers, uitvinders, modelmakers, creatieve makers, productontwikkelaars en conceptontwikkelaars de faciliteiten en apparatuur om een idee om te zetten in een functioneel prototype.

Het Digital Makers Lab verbindt 3D technieken, elektronica en software, waardoor conceptontwikkelaars op één plek terecht kunnen voor hun functioneel prototype. We bieden de mogelijkheden voor bijvoorbeeld 3D printen, lasersnijden, CNC frezen, PCB printen, SMD solderen, (embdded) software ontwikkeling en Cloud services. Dit maakt het mogelijk om complexe technologische ideeën een functionerende fysieke vorm en elektronische werking te geven.

Expertise

ICR3ATE | Digital Makers Lab biedt expertise aan in verschillende domeinen. Klanten die in het Digital Makers Lab een prototype ontwikkelen kunnen trainingen en workshops volgen. Deze trainingen en workshops worden ook aangeboden aan professionals die (nog) geen relatie met ICR3ATE hebben.

Er worden eveneens workshops verzorgd voor bedrijven die geïnteresseerd zijn in bijvoorbeeld de mogelijkheden van the Internet of Things voor hun business. We zijn uiteraard bereid consultancy te verlenen over de mogelijkheden voor je bedrijf om te innoveren.

Zakelijk netwerk

Om een product succesvol te kunnen ontwikkelen, is een prototype van essentieel belang. Dit kan op basis van een minimum viable product. Bij veel productontwikkelaars is veel creativiteit, inventiviteit en een groot probleemoplossend vermogen aanwezig, wat echter niet voldoende is voor succes. Een zakelijk netwerk is van groot belang om in korte tijd een prototype te kunnen ontwikkelen.

ICR3ATE heeft een toegankelijk netwerk voor klanten van het Digital Makers Lab. We hebben uitstekende contacten met een breed scala aan leveranciers, producenten en andere voor jou belangrijke partners.

Om je een beeld te geven van de ontwikkelingen in de (maak)industrie, hebben we een selectie van interessante video’s voor je gemaakt

Scroll de slider voor meer videos. Heb je een tip? Laat het ons weten!

Share This